Сообщение от
Кацперский
To zupełnie różne rzeczy. Luki silnikowe istniały na rysunkach i były wykonywane fabrycznie. Twój przykład dotyczył zupełnie czegoś innego - przeróbek w trakcie służby. Czujesz różnicę? Nie pytałem, czy w ogóle można sobie wyobrazić wykonanie luku, tylko czy można sobie wyobrazić pominięcie niektórych w trakcie produkcji. Tego wyobrazić sobie nie mogę. Żaden samolot nie jest planowany na jeden wylot. A bez tych luków nie idzie go prawidłowo eksploatować nawet w ramach oblotu zakładowego. No i jeszcze sens - tak wiele oszczędności w roboczogodzinach/materiałach zyskano realizując taki genialny pomysł?
Nie znam, nie myśl, że wszyscy śledzą wszystkie twoje wpisy w necie hehe. Czasem natknę się na jakiś i jak widzę niedorzeczności to ci piszę. Na temat aparatów nie raczyłeś odpowiedzieć. Nie było żadnych aparatów zabudowanych na MF-ach. To po co o tym pisać?
A Gołąbek gdyby widział papiery, to by je pokazał. A na razie jest dla mnie śmieszny. Zresztą ma ten temat na wyłączność, z tego co się orientuję. Ktoś jeszcze to "widział", te wpisy? Świadki są, nazwiska?